Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gerelateerde projecten

Voor het aanbrengen van verticale drainage gebruiken wij een verticale drainage stelling. We beschikken over een groot aantal stellingen. Deze variëren voor wat betreft installatiediepte en penetratiekracht. 

De grootste verticale drainagestelling ter wereld is in 2012 door ons in gebruik genomen. Deze innovatieve stelling heet HV 826 en heeft een compleet aangepaste Hytachi EX1200 als basis. De HV 826 is in eigen beheer gebouwd op de Wicks werf in Bolsward. Met een maximale installatiediepte van 60 m en een installatiekracht van 45 ton is Wicks marktleider in dit segment.  

Het voorboren van gaten voor de verticale drainage behoort ook tot onze mogelijkheden.

Al ons materieel is uitgerust met dataloggingsystemen en sommige van onze masten zijn volautomatisch, waardoor ze snel werken en ook onder water drains kunnen installeren. Klik hier voor meer informatie over het onder water installeren van verticale drainage.

Jumbo drainrol

Een andere innovatie van Wicks is de jumbo drainrol. Wicks heeft in samenwerking met een drain producent drainrollen van 3.000 m1 ontwikkeld. In vergelijking met de standaard drainrollen van 300 m1 kan met de jumbo drainrollen het snijverlies behoorlijk gereduceerd worden en daarnaast verbeterd de cyclustijd, omdat je minder tijd verliest aan het wisselen van een rol. Wicks heeft de jumbo drain rol voor het eerst gebruikt in 2012 en we kunnen nu al zeggen dat het een groot succes is. Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk onze video (hierboven in het menu)!

Meer informatie

Uitgelicht materieel

HV 826

  • Bouwjaar 2012
  • Maximale installatiediepte 60 m1
  • Installatiekracht 45 ton