Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
More info

Bodemverdichting

Wicks biedt mogelijkheden voor bodemverbetering door middel van verdichting. Oppervlakteverdichting wordt niet alleen gebruikt om de draagkracht van de bodem te verbeteren, maar ook om restzetting te verminderen en een betere bescherming te bieden tegen zettingsvloeiing tijdens aardbevingen. Wicks beschikt over materieel om oppervlakkige grondlagen te verdichten.

Voor halfdiepe grondlagen werken wij met compactiehamers die aan graafmachines zijn bevestigd. Dit is een kosteneffectieve manier om de bodem te verdichten tot een diepte van 8 m, afhankelijk van het gewicht van de hamer.

Ondiepe grondlagen (1 tot 2 m) kunnen worden verdicht met Wicks oppervlakteverdichting rollers die door een tractor worden voortgetrokken. Hierbij wordt de grondlaag aan de oppervlakte verdicht met trillingsenergie.

Geotechnisch advies en ontwerp

Wij beschikken over ervaren geotechnische ingenieurs. Zij kunnen u adviseren over uw eigen ontwerp of kunnen een grondverbeteringsontwerp voor u maken op basis van uw eisen. Op basis van uw grondgegevens en wensen kunnen wij een passend ontwerp maken, uitgaande van een efficiënte en effectieve inzet van ons materieel. Als blijkt dat de beste oplossing buiten ons bereik ligt, dan verwijzen wij u graag door.