Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
More info

Verticale drainage

Wicks installeert drains voor landaanwinningen, infrastructurele werken, industriële bouwplaatsen en vastgoedprojecten in de hele wereld. Wij produceren onze eigen verticale drains en kunnen zo voor ieder project de meest geschikte drains leveren.

De installatie van verticale drains is een zeer kosteneffectieve oplossing om een met water verzadigde bodem te consolideren en de bodemstabiliteit te verbeteren. Doordat de voorbelasting kan worden verkort en beperkt, dalen de projectkosten en is er minder consolidatietijd nodig voordat de bouwwerkzaamheden van start kunnen gaan. Naderhand zijn ook de onderhoudskosten lager dankzij minder restzetting. Daarnaast is de installatie van verticale drains een geschikte methode om grondwateroverspanning te reduceren bij taluds en ophogingen, waardoor de kans op afschuiving wordt verkleind.

Met behulp van een speciale stelling worden geprefabriceerde verticale drains om de 1 à 2 meter in een driehoeksraster in de grond gebracht. De drain wordt tot de voorgeschreven diepte in de te ontwateren grondlaag gedrukt. Na installatie kan het overspannen grondwater via de drain naar de oppervlakte borrelen, waar het verdampt of afstroomt. Daardoor neemt de waterspanning in de bodem af en kan de grond zich beter zetten. Het resultaat is een versnelde zetting van de bodem. Bent u benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk onze video (hierboven in het menu)!

Indien nodig, kunnen wij verticale drains ook onder water installeren. Meer details hierover leest u in het document Onder water installatie verticale drainage hieronder.

Geotechnisch advies en ontwerp

Wij beschikken over ervaren geotechnische ingenieurs. Zij kunnen u adviseren over uw eigen ontwerp of kunnen een grondverbeteringsontwerp voor u maken op basis van uw eisen. Op basis van uw grondgegevens en wensen kunnen wij een passend ontwerp maken, uitgaande van een efficiënte en effectieve inzet van ons materieel. Als blijkt dat de beste oplossing buiten ons bereik ligt, dan verwijzen wij u graag door.